Pfizer, cel mai mare grup farmaceutic din lume, a anuntat ca va concedia 6.000 de angajati din intrega lume, in cadrul procesului de restructurare dupa ce anul trecut a cumparat compania rivala Wyeth. Pfizer va opri activitatea la opt fabrici din Irlanda, Puerto Rico si Statele Unite pana cel tarziu in 2015 si va reduce productia la sase fabrici din aceste tari, precum si din Germania si Marea Britanie.

Pfizer va opri activitatea la opt fabrici din Irlanda, Puerto Rico si Statele Unite pana cel tarziu in 2015 si va reduce productia la sase fabrici din aceste tari, precum si din Germania si Marea Britanie.

"Procesul de restructurare a retelei noastre globale este esential in cadrul eforturilor de a ramane competitivi, astfel incat sa putem satisface in continuare nevoile pacientului si sa marim posibilitatea de acces la medicamentele noastre", a declarat Nat Ricciardi, presedinte al companiei Pfizer.

"Noi trebuie sa continuam sa ne adaptam la schimbarile rapide ale mediului extrem de competitiv, in care ne desfasuram activitatea. Asta inseamna ... reducerea capacitatii noastre de productie, astfel incat sa putem pozitiona mai bine Pfizer pentru urmatoarea etapa de crestere in domeniul biofarmaceutic", a spus el.

Pfizer are la ora actuala 78 de uzine si aproximativ 33.000 de angajati in lumea intreaga. Compania, cu sediul la New York, a anuntat in aprilie ca va reduce 20.000 de posturi, in cadrul planului de preluare a companiei Wyeth.