Fondul de private equity GED a achizitionat, prin intermediul companiei Happy Tour, site-ul de servicii turistice Paravion.ro, ca parte a strategiei de consolidare in sectorul turismului, care a inceput in decembrie 2007, se arata intr-un comunicat al cumparatorului. GED nu a facut publice detaliile tranzactiei, insa a precizat ca preluarea este in curs de aprobare de catre Consiliul Concurentei, urmand a fi finalizata in a doua jumatate a lunii iunie.

"Prin noua tranzactie, GED urmareste dezvoltarea celui mai mare furnizor de servicii de turism din Romania, care sa ii permita extinderea activitatii si in alte piete din Europa de Est. GED considera segmentul online o linie principala de afaceri, asteptata sa inregistreze cresteri de doua cifre procentuale, pe fondul cererii acestui tip de servicii", se mai arata in comunicat.

Remus Vizan, unul dintre fostii proprietari ai Paravion.ro, a ramas alaturi de Paravion.ro in pozitia de director general adjunct.

Reprezentantii fondului de private equity au subliniat ca Paravion va ramane compania online a grupului, mentinandu-si numele si operand independent de Happy Tour, care opereaza la nivel corporate.

“Achizitia Paravion.ro constituie un pas esential pentru noi. In prezent, toate marile agentii de turism internationale isi bazeaza o parte din strategie pe dezvoltarea operatiunilor online, iar Happy Tour a dorit sa procedeze la fel. Paravion.ro este complet operational si are la baza motorul de rezervare al Amadeus, cel mai mare sistem de rezervari din lume, ceea ce reprezinta si o garantie pentru noi”, au declarat oficialii Happy Tour.

In 2009, Paravion.ro a inregistrat o cifra de afaceri de cinci milioane de euro si estimeaza pentru acest an afaceri de sapte milioane de euro.

GED este un grup independent de capital privat care isi desfasoara activitatea in Peninsula Iberica si in Europa de Sud-Est. GED administreaza fonduri ce depasesc 350 milioane de euro, prin intermediul a patru vehicule de investitii si activeaza in doua sectoare distincte: capital privat si capital privat pentru investitii imobiliare.

La inceputul lunii mai, GED a preluat pachetul majoritar de actiuni al Infopress Group (IPG), cea mai mare tipografie de pe piata locala, de la grupul islandez Kvos, in urma unei tranzactii de 12 milioane de euro. Pe langa Happy Tour si Infopress, fondul de investitii mai controleaza in Romania companiile Diamedix, Total Energy Business, Rosegur, Fonomat, si RED.