Incendiul care a avut loc saptamana trecuta in cadrul complexului comercial Dragonul Rosu, asigurat de Generali Asigurari, este posibil sa reprezinte cea mai mare dauna din istoria pietei de asigurari din Romania, dar compania are capacitatea de a gestiona o astfel de dauna, a precizat marti Marie Kovářová, director general al asiguratorului. Generali se afla in acest moment in curs de evaluare a daunelor, fapt pentru care a apelat inclusiv la experti internationali.

“Confirmam faptul ca Niro Investment, care detine centrul comercial “Dragonul Rosu”, este asigurat Generali Asigurari incepand cu anul 2010. In baza politei de asigurari complexe de daune materiale la bunuri, care acopera si riscul de incendiu, ne vom ocupa de evaluarea si instrumentarea prompta a dosarului de daune", a precizat Marie Kovářová.

  • Generali Asigurari: Stabilitatea financiara nu va fi afectata de ceea ce ar putea fi cea mai mare dauna din istoria pietei de asigurari din Romania

Directorul general al asiguratorului mai mentioneaza ca "potrivit primelor estimari interne, este posibil sa asistam la cea mai mare dauna din istoria pietei de asigurari din Romania", dar ca "nu sunt motive de ingrijorare", in conditiile in care "Generali Asigurari este un asigurator puternic si stabil din punct de vedere financiar, reasigurat la companii internationale de renume. Oricare ar fi valoarea daunei, stabilitatea financiara a Generali Asigurari nu va fi afectata".

Asiguratorul evalueaza in prezent valoarea daunelor, iar pentru "asigurarea unei neutralitati a acestui proces, Generali a contractat experti internationali in daune, loss adjusteri".

"Fiind vorba in acest caz despre o dauna de mare amploare, am implicat societati de experti independenti internationali, cu specializari multiple, care lucreaza cu cele mai mari companii de asigurari de pe plan international", a mai spus directorul general al Generali.

Asiguratorul promite ca imediat ce vor avea concluziile anchetei autoritatilor publice si rezultatele analizei interne, acestea vor fi comunicate.

Miercurea trecuta, un incendiu de proportii a avut loc la mai multe standuri din Centrul comercial Dragonul Rosu, iar in cursul operatiunii de stingere a focului un pompier a murit.

Parte a grupului Generali PPf Holding, Generali Asigurari a inregistrat in primele trei luni din 2010 prime brute subscrise totale de peste 114,5 milioane lei, in scadere cu 4,7% fata de perioada similara din 2009. Pe segmentul asigurarilor generale, volumul primelor brute subscrise a depasit 93,4 milioane lei, in scadere cu 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pe segmentul de asigurari de viata, Generali Asigurari a inregistrat un volum total de prime brute subscrise de 20,9 milioane lei, in scadere cu 12% fata de primul trimestru din 2009, desi numarul politelor incheiate in primul trimestru din 2010 a crescut cu 25% comparativ cu perioada similara a anului trecut.