Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) sustin ca fratii Awdi Hassan si Awdi Mehdi, patronii Rodipet, au creat acestei societati un prejudiciu de 35,5 milioane de euro.

Marti dimineata, procurorii DIICOT au pus sechestru asigurător pe 25 de imobile (cinci hoteluri), 156 de autovehicule şi utilaje. Acestia au efectuat 24 de perchezitii domiciliare in Bucuresti si judetele Constanta si Ilfov, in vederea documentarii activitatii grupului infractional organizat ce a avut ca scop insusirea, folosirea si traficarea activelor SC Rodipet SA (actual SC Network Press Concept SA), scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de 9 persoane, care au fost ridicate si conduse la sediul central al DIICOT pentru audieri.

"Cercetarile efectuate pana la aceasta data au stabilit faptul ca in toata perioada post-privatizare, respectiv ulterior incheierii contractului de privatizare nr. 62/2003, administratorii SC Rodipet SA, profitand de inexistenta controlului post-privatizare, a controalelor vizand respectarea regulilor financiare, dar si de pozitia dominanta in AGA, au desfasurat o politica de falimentare a societatii concretizata in incheierea unor contracte de imprumut, consultanta, reprezentare, vanzare, prestari servicii, total defavorabile societatii", sustine DIICOT.

Procurorii declara ca, in aceasta modalitate, membrii grupului infractional coordonati de invinuitii fratii Awdi Hassan si Awdi Mehdi au procedat la cauzarea unui prejudiciu in suma totala de 35,5 milioane euro.

Ancheta DIICOT a fost desfasurata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate si Biroului de Combatere a Criminalitatii Organizate Bucuresti, iar interventia s-a realizat cu sprijinul Jandarmeriei Romane.

Suportul tehnic al operatiunii a fost asigurat de Serviciul Roman de Informatii.