Peste 300 de dosare de dauna au fost deschise in cadrul Asirom, de la inceputul acestui an si pana in prezent, ca urmare a ploilor si inundatiilor din acest an, iar rezervele de dauna constituite pentru aceste dosare depasesc 2,1 milioane euro (9,24 milioane lei), a declarat luni pentru HotNews.ro Catalin Stroe, director al diviziei de vanzari alternative in cadrul Asirom. Toate aceste cazuri sunt in prezent analizate, Catalin Stroe mentionand ca Asirom a platit toate dosarele de dauna cu documentatia completa fara a mentiona suma in cauza.

"Pana in prezent, ca urmare a ploilor torentiale au fost deschise 15 dosare de dauna pe polite incheiate pentru asigurarea facultativa a cladirilor si a altor constructii precum si a continutului, rezerva de dauna fiind de 27.555 lei. Ca urmare a riscurilor de grindina, fulger si furtuna au fost deschise 290 de dosare cu o rezerva totala de dauna de 9,2 milioane lei (cele mai multe fiind pe polite de culturi agricole (109 dosare, cu rezerva de dauna de cca. 6,8 milioane lei), a declarat pentru HotNews.ro Catalin Stroe, director al diviziei de vanzari alternative in cadrul Asirom.

Toate aceste dosare sunt acum analizate, oficialul Asirom neprecizand valoarea despagubirilor platite pana acum.

"Circuitul unui dosar de dauna este complex si presupune parcurgerea mai multor etape, indispensabile, dat fiind nivelul sumelor antrenate, cum ar fi: verificarea valabilitatii asigurarii, verificarea acoperirii de catre polita a riscului produs, a ratelor achitate pana in momentul producerii daunei respective, a conditiilor de legalitate privind producerea daunei, etc. Prin urmare, pana in prezent, s-au platit toate dosarele de dauna cu documentatia completa", a mai spus Catalin Stroe.

  • Daune de circa 135.000 euro raportate la Omniasig in perioada 16-24 iunie in urma inundatiilor

Saptamana trecuta, oficialii Omniasig au precizat pentru HotNews.ro ca valoarea daunelor raportate ca urmare a fenomenelor atmosferice din perioada 16 - 24 iunie din acest an este de aproximativ 135.000 euro. In perioada mentionata, asiguratorul a deschis 50 de dosare de dauna si a efectuat deja plati rapide de aproximativ 150.000 lei.

Inundatiile si cresterile debitelor raurilor din ultimele 24 de ore au afectat 73 de localitati din 23 de judete (Alba, Bacau, Botosani, Braila, Brasov, Cluj, Covasna, Dolj, Galati, Giurgiu, Harghita, Ialomita, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Salaj, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui si Vrancea), a anuntat luni Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta. O persoana este data disparuta si peste 1.587 de locuinte si gospodarii au fost inundate.

La aceasta ora este in vigoare cod galben de ploi pentru 12 judete din nordul si estul tarii, avertizare care expira marti.