MedLife, unul dintre cei mai importanti operatori de pe piata serviciilor medicale private din Romania, a finalizat preluarea a 80% din Policlinica de Diagnostic Rapid din Brasov, important operator privat de servicii medicale la nivel local, tranzactie in valoare de peste trei milioane de euro, a anuntat miercuri compania.

Grupul medical din Brasov include o clinica si 2 laboratoare care ofera o gama completa de servicii si analize medicale, acesta avand o echipa de aproximativ 200 cadre medicale, medici si asistente. Potrivit reprezentantilor MedLife, Policlinica de Diagnostic Rapid a inregistrat in 2009 o cifra de afaceri de 3 milioane de euro, estimand pentru anul acesta o crestere substantiala si un numar de peste 100.000 de pacienti.

In urma acestei tranzactii, grupul medical din Brasov va functiona sub denumirea MedLife PDR, denumire care va fi sustinuta de un proces de rebranding stabilit pentru urmatoarea perioada.

"In pofida contextului economic actual, am decis, impreuna cu actionarii nostri, sa sustinem noi proiecte de investitii si dezvoltare (...) Ca rezultat, am cercetat atent piata medicala si am reusit sa alegem un prim furnizor local cu o afacere sanatoasa, care are un potential mare de crestere", a declarat Mihai Marcu, presedinte al Consiliului de Administratie MedLife.

Acesta a mai precizat ca pana la sfarsitul anului, compania intentioneaza lansarea in Brasov a unei hyperclinici MedLife, care va include un centru puternic de imagistica si, alaturat, un spital de chirurgie.

MedLife a dat startul proiectelor de dezvoltare din 2010 cu deschiderea Hyperclinicii MedLife Baneasa, cea mai mare clinica din nordul Capitalei. In a doua parte a anului, operatorul privat intentioneaza sa intensifice planul de investitii prin deschiderea altor 2 hyperclinici in Bucuresti, extinderea spatiului de activitate in cadrul Spitalului Life Memorial, dezvoltarea unui spital specializat in Cluj si a unui bloc operator de zi in Hyperclinica MedLife Baneasa.

Compania estimeaza pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri de 40%, anul trecut valoarea acesteia fiind de 26,2 milioane euro.