Scorseze Security International va asigura serviciile de paza in statiile, trenurile si depourile de metrou dupa ce a castigat prin negociere cu Metrorex un contract de peste 12,2 milioane euro (fara TVA), pentru o perioada de patru ani, se arata intr-un anunt postat joi in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Metrorex a primit trei oferte, iar contractul a fost atribuit pe 24 iunie, luandu-se in calcul oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic.

Metrou BucurestiFoto: AGERPRES

Conform anuntului de pe site-ul e-licitatie.ro, valoarea estimata initial a acestui contract a fost de peste 52,3 milioane lei (fara TVA), iar in final contractul a fost atribuit catre Scorseze Security International pentru peste 51,7 milioane lei (peste 12,2 milioane euro fara TVA, tinand cont de cursul mediu leu/euro al lunii iunie din acest an). Contractul nu poate fi subcontractat.

UPDATE: Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Metrorex au precizat ca alaturi de Scorseze Security International au mai depus oferte pentru acest contract firmele Tiger Protector Company si Regent Security Prahova.

Acestia au mai precizat ca anterior acestui contract, serviciile de paza in statiile si trenurile de metrou au fost asigurate tot de Scorseze Security International, in baza unui contract castigat in decembrie 2007, in valoare de 20,3 milioane lei, care a expirat la sfarsitul lunii iunie din acest an.