Larry Ellison, seful Oracle este directorul cel mai bine platit al unei companii cotate la bursa, avand venituri totale de 1,84 miliarde dolari in ultimul deceniu, arata un top intocmit de Wall Street Journal. Locul secund e ocupat de magnatul web Barry Diller, iar Steve Jobs, seful Apple figureaza pe locul al patrulea. Clasamentul tine cont de salarii, bonusuri si castiguri realizate din actiuni.

Larry Ellison in varsta de 65 de ani a fondat Oracle in 1977, iar in ultimul deceniu a castigat in toal 1,84 miliarde dolari, arata analiza WSJ. Pe locul secund se afla magnatul web Barry Diller care a condus atat Expedia cat si Interactive Corp, avand castiguri totale de 1,14 miliarde dolari. Ray Irani, seful Occidental Petroleum a obtinut castiguri totale de peste 850 milioane dolari, in timp ce Steve Jobs, desi a avut un salariu anual formal de un dolar, a obtinut venituri de aproape 650 milioane dolari din actiuni intre 2000 si 2009.

Top cinci este incheiat de Richard Fairbank, sef al Capital One Financial care a obtinut peste 500 milioane dolari. Printre sefii din top 25 se numara oameni care au condus sau conduc companii precum Yahoo!, Citigroup, Dell, Lehmann Brothers sau Cisco Systems. Locul 25 are castiguri totale de peste 330 milioane dolari in zece ani.

Salariul propriu-zis a contat extrem de putin in ponderea veniturilor. Spre exemplu sefii de la Apple si Capital One nu au avut salarii propriu-zise, iar la polul opus se afla seful producatorului de aur si cupru Freeport care a obtinut 23 de milioane dolari din salarii in ultimul deceniu.