Rata somajului din Statele Unite a urcat la 9,6% in luna august, potrivit datelor Departamentului Muncii citate de AFP, in linie cu estimarile analistilor, potrivit AFP. Datele oficiale mai arata ca angajatorii au desfiintat 54.000 de locuri de munca luna trecuta, in vreme ce economistii se asteptau ca numarul locurilor de munca desfiintate sa fie de 120.000.

Conform Reuters, avansul ratei somajului reflecta o crestere a fortei de munca, in conditiile in care o serie de persoane fara loc de munca au reinceput sa-si caute o slujba. In luna iulie, rata somajului a fost de 9,5%.

Numarul sub asteptari de locuri de munca desfiintate ar putea duce la temperarea temerilor cu privire la reintrarea in recesiune a economiei si ar putea reduce presiunea asupra Federal Reserve de a lansa un nou program de cumparare de obligatiuni pentru a mentine scazut costul creditelor.

Preocuparile cu privire la o recesiune in W s-au diminuat in aceasta saptamana, dupa ce datele oficiale au aratat cresterea productiei si a cheltuielilor de consum.