Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a organizat deja Comandamentul Central de Iarna, semnand un ordin in acest sens. Boagiu sustine ca nu vrea sa se mai ajunga in situatia in care "sa spunem din nou ca ne-a luat vremea rea prin surprindere". Ministrul Transporturilor a mai spus ca in aceasta iarna, platile pentru lucrarile de deszapezire vor fi facute doar daca sunt indeplinite unele criterii de performanta. O comisie formata din reprezentanti ai ministerului si ai Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) lucreaza la stabilirea acestor criterii de performanta prin care sa fie evaluate lucrarile de deszapezire efectuate de firmele care au contracte multianuale pentru perioada 2008-2011.

Nu voi tolera situatii in care, in conditii similare, pentru 96 kilometri de drum platim 2,6 milioane lei, iar pentru 50 de kilometri platim 9 milioane lei

Anca Boagiu"Pregatirile pentru iarna nu trebuie lasate pe ultima suta de metri, sa ajungem sa spunem din nou ca ne-a luat vremea rea prin surprindere. Am facut primul pas prin organizarea Comandamentului Central, iar in perioada urmatoare vom lua masuri astfel incat costurile deszapezirii sa fie unitare si rezonabile. O comisie cu reprezentanti ai Ministerului si ai CNADNR lucreaza la stabilirea unor criterii de performanta prin care sa fie evaluate lucrarile de deszapezire efectuate de firmele care au contracte multianuale pentru perioada 2008-2011. Platile vor fi efectuate doar in baza indeplinirii acestor criterii de performanta, urmand ca in caz contrar sa suporte penalitati. Nu voi tolera situatii in care, in conditii similare, pentru 96 kilometri de drum platim 2,6 milioane lei, iar pentru 50 de kilometri platim 9 milioane lei", a declarat Boagiu.

  • Din Comandamentul Central de Iarna vor face parte directorii de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, Autoritatea Rutiera Romana, CFR SA, CFR Marfa, CFR Calatori, Autoritatea Aeronautica Civila Romana, Autoritatea Navala Romana si Comisarul sef de Politie de la Directia Rutiera. Ministrul transporturilor indeplineste functia de presedinte al Comandamentului. Comandamentele operationale si dispeceratele vor centraliza zilnic datele primite de la unitatile din sector si le vor inainta comandamentului central.