Ministerul Transporturilor va reduce cu mai mult de jumatate numarul membrilor Consiliului de Administratie al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR). Potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern, Consilul de Administratie al CNADNR va avea in componeta 7 persoane, in loc de 15 cate sunt in prezent.

"Ca urmare a modificarilor legislative intervenite in ultima perioada in vederea cresterii eficientei activitatii economice a societatilor cu capital majoritar de stat, se impune eficientizarea structurilor colective de conducere ale acestor societati. Propunem promovarea prezentului proiect de act normativ prin care se stabileste - in deplina concordanta cu legislatia in vigoare si cu tendintele inregistrate la nivelul operatorilor economici privati - reducerea numarului de membri ai consiliului de administratie al CNADNR de la 15 la 7", se arata in nota de fundamentare a proiectului elaborat de Ministerul Transporturilor.

Printre membrii Consiliului de Administratie al CNADNR se afla, in prezent, directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste si directorul general al Autoritatii Rutiere Romane, Iancu Craciunoiu.

Saptamana trecuta, Dorina Tiron, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), a fost demisa din functie la ordinul ministrului Transporturilor, Anca Boagiu. Decizia a fost luata in urma un control realizat la CNADNR care a demonstrat ca managementul in cadrul companiei nationale a fost unul defectuos, sustine ministrul Transporturilor. Atributiile Dorinei Tiron au fost preluate temporar de catre Liviu Costache, director coordonator proiecte autostrazi in cadrul CNADNR.