Blue Air a fost si va ramane prezenta pe piata romaneasca "indiferent de ceea ce se pare ca se doreste", a declarat sambata fondatorului companiei, Gheorghe Racaru, la o zi dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea pentru intrare in insolventa, inaintata de Carpatair si Service Excellence Solutions.

El s-a declarat surprins de decizia Tribunalului, in conditiile in care, spune Racaru, datoriile catre cele doua companii au fost achitate in prima jumatate a anului, in martie la Carpatair si in mai-iunie la Service Excellence Solutions.

"Datoriile au fost platite, avem dovezile platilor, avem confirmarea oficialilor" celor doua companii, a sustinut fondatorul Blue Air, care a adaugat ca nu intelege decizia Tribunalului.

"Ca fiecare companie - si in special companiile aeriene - am avut de suferit in 2009 cand s-a declansat criza, in special din cauza alinierii tarifelor, pentru a fi accesibile puterii de cumparare, in special a romanilor care traiesc in Romania, care lucreaza in strainatate", a afirmat Racaru.

In opinia sa, "aceasta hotarare a fost luata ori in necunostinta de cauza, sau sunt alte motive pe care nu le pot defini si nu le cunosc".

"Vom continua sa operam singuri sau impreuna cu administratorul judiciar care a fost desemnat de Tribunal, vom fi tot aici pentru ca nu avem ce ascunde", a mai spus Gheorghe Racaru.

Tribunalul Bucuresti a admis cererea pentru intrare in insolventa a Blue Air, inaintata de Carpatair si Service Excellence Solutions. Judecatorul Laura Radu, purtator de cuvant al Tribunalului Bucuresti, a declarat pentru Mediafax ca instanta a admis miercuri intrarea in insolventa a Blue Air, la cererea Carpatair si Service Excellence Solutions.

Reprezentantii Carpatair au confirmat ca Blue Air si-a achitat datoria la cateva zile dupa depunerea dosarului de insolventa.

"La cateva zile dupa ce am depus dosarul de insolventa, Blue Air ne-a achitat datoria si noi le-am dat hartie ca am primit banii. Dar dupa acest lucru ei nu s-au dus, probabil, la tribunal sa inchida dosarul. Diligentele pentru inchiderea dosarului erau treaba lor", a spus Paula Ardelean, citata de Mediafax.

Decizia de intrare in insolventa a Blue Air a fost postata pe site-ul Tribunalului Bucuresti abia vineri, la ora 17:30, in conditiile in care aceasta apare in dreptul termenului de judecata din 27 septembrie, insa in finalul deciziei apare ca aceasta a fost pronuntata in sedinta publica din data de 6 octombrie.