Consiliul Concurentei investigheaza pietele comercializarii de echipamente electrice si electronice si a gestionarii deseurilor acestora

de Dragos Comache     HotNews.ro
Luni, 18 octombrie 2010, 13:42 Economie | Companii

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie pe pietele comercializarii de echipamente electrice si electronice (EEE) si a gestionarii deseurilor acestora (DEEE), fiind efectuate inspectii inopinate la sediile organizatiilor colective si agentilor economici investigati, se arata intr-un comunicat al autoritatii. Investigatia se refera la posibile intelegeri anticoncurentiale atat intre producatorii de echipamente, cat si intre organizatiile colective ce activeaza pe piata gestionarii deseurilor de echipmente electrice si electronice.

In acelasi timp, investigatia urmareste posibila intelegere intre membri sau parteneri ai Asociatiei Romane de Reciclare - RoRec si retailerii implicati in unele campanii de marketing buy-back desfasurate de aceasta.

Investigatia are ca obiect si posibila incalcare a Legii concurentei de catre Ministerul Mediului si Padurilor si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului. Astfel, in cadrul investigatiei se are in vedere analiza prevederilor cu un posibil impact anticoncurential din legislatia specifica acestui sector, in special cele referitoare la modalitatea de informare a consumatorilor privind costurile gestionarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (timbrul verde), precum si la conditiile de autorizare si functionare a organizatiilor colective.

Inspectorii de concurenta au efectuat o serie de inspectii inopinate la sediile organizatiilor colective si agentilor economici investigati. Documentele si declaratiile ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza Consiliului Concurentei.

Conform legislatiei in vigoare, producatorii sunt obligati sa organizeze colectarea, valorificarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice fie individual (utilizand propriile resurse), fie transferand aceste responsabilitati, pe baza de contract, catre un operator economic legal constituit, denumit "organizatie colectiva".


Citeste mai multe despre   
[P] Camera Consultantilor Fiscali organizeaza examen de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent in Bucuresti, in data de 4 noiembrie 2017

Camera Consultantilor Fiscali este organizatia profesionala de utilitate publica care coordoneaza activitatea de consultanta fiscala din Romania si are in evidenta peste 5.500 de membri la nivel national. Inscrierile la examen se fac in perioada 2 octombrie 2017 - 20 octombrie 2017 pe site-ul http://www.ccfiscali.ro/.

701 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri