CFR Calatori vrea sa disponibilizeze anul viitor aproximativ 2.200 de angajati, reprezentand 15% din totalul de 15.000 de salariati, si sa investeasca 957 milioane de euro pana in 2019 pentru achizitia de rame electrice, automate de bilete si un sistem de control prin porti de acces la tren, potrivit Mediafax.

Masurile sunt incluse in programul de restructurare si redresare economico-financiara a CFR Calatori, obtinut de agentia Mediafax.

La elaborarea programului, compania a tinut cont de recomandarile Bancii Mondiale prezentate Ministerului Transporturilor, in vederea realizarii unui buget de venituri si cheltuieli echilibrat pentru anul viitor, fara pierderi.

Surse din industria feroviara au declarat ca programul a fost avizat de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, urmand sa fie prezentat pentru aprobare reprezentantilor FMI.

Astfel, vor fi disponibilizate 140 de persoane de la unitatile centrale si regionale, 275 din sectorul comercial, 323 din sectorul vagoane, 157 de persoane Tesa din ramura tractiune, in urma introducerii mersului trenurilor cadentat, inchiderea unor sectii si investitii pentru eficientizarea companiei si modernizarea materialului rulant.

La finele primului semestru, operatorul feroviar avea 15.000 de angajati, cu 2.000 de persoane mai putin fata de 2008.