Aviva Investors, companie de administrare de active, va reveni la numele de Certinvest, dupa ce fondatorul acesteia, Eugen Voicu, a rascumparat pachetul majoritar de actiuni de la grupul Aviva. Valoarea tranzactiei, autorizata in luna septembrie de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), nu a fost dezvaluita. Planurile noului proprietar al Certinvest sunt de a creste valoarea activelor administrate cu 50% anual, astfel incat in urmatorii trei ani valoarea acestora sa depaseasca 300 milioane lei.

"In privinta planurilor de viitor, vrem ca valoarea activelor sa creasca cu cel putin 50% anual in asa fel incat in trei ani de zile sa ajungem la active de peste 300 milioane lei. Cu putina sansa, cred ca lucrul acesta e posibil chiar mai curand", a declarat luni Eugen Voicu.

Compania de administrare a activelor Certinvest, fondata de Eugen Voicu in 1994, a fost preluata de grupul Aviva in anul 2007, numele acesteia schimbandu-se in Aviva Investors.

Eugen Voicu, in prezent presedinte al Consiliului de administratie in cadrul Aviva Asigurari de Viata si Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, a rascumparat in acest an pachetul majoritar de actiuni de la grupul Aviva printr-un proces de management buyout. Tranzactia, a carei valoare nu a fost dezvaluita, a fost autorizata pe 14 septembrie de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Conform datelor prezentate luni, Certinvest este al doilea administrator de portofolii private de pe piata romaneasca, cu o cota de 38% la data de 30 septembrie 2010. Pe segmentul de retail, Certinvest are circa 11.000 clienti.