Ministerul Transporturilor si Infrastructurii va efectua, in perioada 3-15 noiembrie, un control la nivelul intregii retele de drumuri nationale pentru verificarea stadiului montarii panourilor parazapezi, potrivit unui ordin al ministrului Anca Boagiu. "Nu vreau sa aud ca iarna ne-a luat din nou pe nepregatite. Firmele care au contracte multianuale si nu considera oportun sa isi respecte obligatiile vor fi sanctionate", a declarat Boagiu la prima reuniune a Comandamentului de iarna 2010-2011.

Trafic dificil din cauza zapeziiFoto: Agerpres

"Actiunea (n.red. de verificare a panourilor parazapezi) va fi realizata de Directia Generala de Control din cadrul MTI, iar raportarea masurilor dispuse in urma actiunilor de control va fi facuta zilnic catre ministrul transporturilor si infrastructurii. Panourile parazapezi sunt utilizate in actiunea de aparare a drumurilor contra inzapezirilor, prin diminuarea vitezei curentului de zapada in amonte de sectorul expus inzapezirii", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Boagiu: Deszapezirea nu se face cu prietenii

Pe 1 noiembrie, a avut loc prima reuniune a Comandamentului de iarna 2010-2011, sub conducerea ministrului Anca Boagiu. "Deszapezirea nu se face cu prietenii, ci exclusiv in baza criteriilor si standardelor clare stabilite de CNADNR. Pentru a trece in conditii cat mai bune peste iarna grea care urmeaza este la fel de important sa avem si colaborarea participantilor la trafic. Tocmai de aceea am initiat procedura legislativa pentru dotarea obligatorie cu echipamente de iarna a autovehiculelor, si imi doresc ca acest lucru sa fie cat mai bine inteles de catre oameni", a declarat Anca Boagiu in cadrul reuniunii.