Afacerile din industrie au crescut cu 17,4%, iar valoarea comenzilor noi s-a majorat cu 26% dupa primele noua luni

de Dragos Comache     HotNews.ro
Vineri, 5 noiembrie 2010, 10:05 Economie | Companii

Cifra de afaceri in industrie a crescut cu 10,8% in primele noua luni ale anului, sustinuta de avansul afacerilor din industria prelucratoare, si cu 17,4% in luna septembrie, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Comenzile noi primite de companiile din industrie in perioada ianuarie-septembrie au fost cu 26% mai mari decat cele primite in perioada similara din 2009.

In perioada ianuarie-septembrie, avansul cu 10,8% al afacerilor din industrie s-a datorat cresterii cu 11,7% din industria prelucratoare, in vreme ce industria extractiva a scazut cu 7,3%.

Pe marile grupe industriale cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria bunurilor de capital (+17,6%), industria energetica (+16,3%), industria bunurilor intermediare (+13,8%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+5,3%).  In industria bunurilor de uz curent afacerile au scazut cu 0,1%.

Valoarea comenzilor noi din industrie a urcat pe ansamblu cu 26,0%, datorita cresterilor inregistrate in industria bunurilor intermediare (+33,1%), industria bunurilor de capital (+28,5%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+18,2%) si industria bunurilor de uz curent (+1,1%).

Cifra de afaceri din industrie a avansat cu 17,4% in septembrie


In luna septembrie, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 17,4% comparativ cu luna anterioara, datorita cresterii din industria prelucratoare (+17,6%) si industria extractiva cu (+14,4%). 

Pe marile grupe industriale, afacerile au avansat in industria bunurilor de capital (+52,1%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+14,4%), industria bunurilor intermediare (+13,1%) si industria bunurilor de uz curent (+2,8%). In acelasi timp, scaderi s-au inregistrat in sectorul industriei energetice (-0,3%).

Companiile din industrie au primit in septembrie comenzi cu o valoare cu 26,3% mai mare decat in luna anterioara. Cresteri ale valorii comenzilor s-au inregistrat in toate grupele industriale: industria  bunurilor de capital (+33,0%), industria bunurilor intermediare (+24,4%), industria bunurilor de uz curent (+9,7%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (+6,3%). 

Industria prelucratoare a sustinut afacerile din industrie

Comparativ cu luna septembrie a anului trecut, cifra de afaceri din industrie a crescut cu 14,1%, in conditiile in care afacerile din industria prelucratoare au avansat cu 15,1%, iar cele din industria extractiva au scazut cu 8,2%.

In ceea ce priveste marile grupe industriale, cresteri ale cifrei de afaceri s-au inregistrat in industria bunurilor de capital (+23,9%), industria bunurilor intermediare (+19,8%), industria energetica (+6,8%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+5,6%) si industria bunurilor de uz curent (+1,2%). 

Comenzile noi din industrie au urcat pe ansamblu cu 29,9% comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, datorita cresterii valorii comenzilor din industria bunurilor intermediare (+35,0%), industria bunurilor de capital (+34,3%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+14,4%) si industria  bunurilor de uz curent (+2,1%).


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Superbrands

Recomandari de vara de la librarii Humanitas

Librariile Humanitas au aparut ca entitate juridica in anul 1993, insa primele doua librarii au fost deschise sub egida Editurii Humanitas inca din 1991. Cu peste 25 de ani in piata de distributie si vanzare de carte din Romania, compania isi propune sa ramana in continuare lantul de librarii cu cea mai mare pondere de carte din Romania, acordand editurilor nationale si locale, dar si autorilor romani, sansa de a ajunge la public.

370 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version