Reprezentantii companiei de tehnologie a informatiei Intel Corporation i-au spus premierului Emil Boc ca au ales sa investeasca in Romania ca urmare a mentinerii de catre Guvern a scutirii de impozit pentru programatori.

Primul-ministru Emil Boc a avut, luni, la Palatul Victoria, o intalnire cu reprezentanti ai Intel Corporation, cu ocazia deschiderii la Bucuresti a Centrului de Cercetare si Dezvoltare Solutii Software.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, "reprezentantii Intel au aratat ca printre motivele fundamentale care au dus la alegerea Romaniei pentru realizarea acestei investitii s-au aflat inalta calificare a fortei de munca, precum si politica guvernamentala de mentinere a neimpozitarii veniturilor programatorilor".

La randul sau, premierul Boc a subliniat ca Guvernul sustine investitiile in tehnologia informatiei.

"Guvernul sustine si promoveaza investitiile in tehnologia informatiei, cu precadere in zona de cercetare, ca domeniu cu importanta strategica pentru dezvoltarea viitoare a Romaniei. Aceasta este directia corecta, intrucat permite o dezvoltare sustenabila in domeniul tehnologic si este si creatoare de valoare adaugata", a subliniat Emil Boc.

La intalnirea de la Guvern au mai participat ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, si presedintele Comisiei pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor din Camera Deputatilor, Varujan Pambuccian.

Intel va porni cu 25 de angajati la noul centru, iar numarul va creste pe masura ce si proiectele se vor diversifica, putand ajunge la 75-100 de oameni.

Intel are un birou de reprezentare cu 11 angajati in Romania. Biroul s-a deschis in 2005, iar un an mai tarziu compania a cumparat actiuni la Siveco cu care colaboreaza in proiecte de educatie. Dupa ce Intel a preluat in 2009 compania Wind River, in portofoliu s-au adaugat si cei 130 de IT-isti ai Wind River din Galati.

Intel detine peste 80% din piata procesoarelor pentru PC-uri si are peste 81.000 de angajati pe plan mondial. In dorinta de a-si diversifica activitatile, compania a facut anul acesta achizitii de calibru, platind 7,7 miliarde dolari pentru McAfee dar si 1,4 miliarde dolari pentru o divizie a companiei germane Infineon.