Cifra de afaceri in comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor (serie bruta) a avansat in luna septembrie cu 6,8% comparativ cu luna precedenta, cand afacerile din comertul auto au crescut cu 2,6%, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). In primele noua luni ale anului, afacerile din acest sector s-au diminuat cu 10,4%.

Astfel, in septembrie, comertul cu autovehicule a crescut cu 8,3%, comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor a avansat cu 7,1%, iar cifra de afaceri in comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule si intretinerea si repararea autovehiculelor a fost cu 5,7%, respectiv 2,6% mai mare decat in august.

Comparativ cu luna septembrie 2009, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a inregistrat pe total o scadere de 2,3%, datorata diminuarii activitatii de intretinere si repararea autovehiculelor (-20,5%), comertului cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-17,5%) si comertului cu autovehicule (-3,6%). Comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a crescut cu 7,0%.

In primele noua luni ale anului, cifra de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a scazut cu 10,4%, ca urmare a reducerii afacerilor din sectorul intretinerii si repararii autovehiculelor (-21,4%) si comertului cu autovehicule (-15,2%).