Grupul Petrom a obtinut in primele noua luni ale anului un profit net de 1,41 miliarde de lei, in crestere cu 46% comparativ cu perioada similara din 2009, desi in cel de-al treilea trimestru compania a inregistrat pierderi de 116 milioane de lei. In perioada ianuarie-septembrie 2009, grupul a raportat un profit de 964 milioane de lei, iar in cel de-al treilea trimestru al anului trecut castigul a fost de 632 milioane de lei.

"Pe parcursul trimestrului al treilea din 2010, mediul favorabil al preturilor la titei si optimizarea continua a operatiunilor in Rafinare au sustinut performanta intrinseca a companiei. In plus, imbunatatirea continua a structurii noastre de costuri ne-a ajutat sa atenuam efectele deteriorarii continue a cererii interne, atat pe piata combustibililor, cat si pe cea a gazelor naturale. Profitul nostru a fost influentat negativ in T3/10 de deprecierea activelor din Kazahstan si de pierderi valutare", a declarat Mariana Gheorghe, directorul general al Petrom.

Vanzarile companiei au avansat cu 11% in perioada ianuarie-septembrie, la 13,15 miliarde de lei, iar in cel de-al treilea trimestru acestea s-au ridicat la 4,81 miliarde de lei, cu 6% mai mult decat in T3 din 2009.

Grupul petrolier si-a majorat cu 50% investitiile in cel de-al treilea trimestru, la 990 milioane de lei, in vreme ce la nivelul primelor noua luni acestea au avansat cu 9%, la 2,97 miliarde de lei.