Operatorul aerian low cost Pegasus, din Turcia, ar putea intra pe piata romaneasca in ianuarie, cand ar urma sa lanseze o cursa pe ruta Bucuresti (Otopeni) - Istanbul. Tot in ianuarie ar putea opera primul zbor din Romania si compania Qatar Airways, de la Bucuresti (Otopeni) la Doha, cu escala la Budapesta, informeaza Mediafax.

"Nu am semnat inca un contract, dar suntem in discutii avansate cu compania Qatar, care ar urma sa inceapa zborurile la 17 ianuarie, si cu Pegasus, care ar trebui sa opereze tot in ianuarie", a declarat, miercuri, la un seminar pe teme aviatice, directorul general al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, Tudor Jidav.

Cursele vor avea si retur si vor fi efectuate cu o frecventa de patru ori pe saptamana.

"Avem mari asteptari de la zborul Doha-Budapesta-Bucuresti si retur si, in masura in care si alti operatori intercontinentali vor veni, este posibil sa transforme Aeroportul Otopeni dintr-unul regional intr-un hub intercontinental", a mai spus Jidav.

Pegasus a afectuat primul zbor in 1990, an in care detinea doar doua aeronave. Intre timp, compania a devenit unul dintre cei mai mari operatori aerieni din Turcia, cu o flota de 32 de avioane, si zboruri catre peste 100 de destinatii din 17 state.

Qatar Airways este una dintre cele cinci companii aeriene carora Skytrax, un organism independent de monitorizare a industriei aviatice, le-a acordat un calificativ de cinci stele. Operatorul vrea sa-si extinda flota la 110 aparate in 2013, aproape dublu comparativ cu numarul de aeronave utilizate in prezent.