Consiliul Concurentei a declansat din oficiu o investigatie pe piata serviciilor de exploatare a repartitoarelor de costuri pentru caldura, a anuntat luni autoritatea. Investigatia vizeaza o posibila intelegere privind impartirea pietei intre trei operatori: Elsaco SRL, Ista Romania SRL si Techem Energy Service SRL, dar si posibila incalcare a legislatiei concurentei de catre Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC).

"Investigatia are ca obiect si posibila incalcare a Legii Concurentei de catre Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC). Astfel, se are in vedere analiza prevederilor cu un posibil impact anticoncurential din legislatia specifica acestui sector, respectiv montarii si exploatarea repartitoarelor de costuri pentru caldura", se mentioneaza in comunicatul autoritatii pentru concurenta.

Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a mai adaugat ca: "vom recurge la toate mijloacele legale pe care le avem la dispozitie pentru mentinerea concurentei, astfel incat toata lumea sa aiba acces la aceste servicii, la preturi competitive".

In cadrul cercetarii, inspectorii de concurenta au efectuat o serie de inspectii inopinate la sediile sociale si punctele de lucru ale agentilor economici investigati. Documentele si informatiile obtinute in cadrul acestor inspectii se afla in analiza Consiliului Concurentei.

  • UPDATE: Reprezentantii ANRSC neaga faptul ca actele emise ar fi incalcat legislatia concurentei si spun ca sunt deschisi la orice investigatie

Contactati de HotNews.ro, oficialii ANRSC au aratat ce acte au emis in acest domeniu (vezi dopcumentul atasat) si au negat faptul ca acestea ar incalca legislatia concurentei:

"In prezent, activitatea de montare a repartitoarelor de costuri pentru incalzire este realizata de 40 de operatori economici, iar activitatea de exploatare a acestora este asigurata de 34 de operatori economici. Lista cu operatorii economici autorizati se poate consulta pe pagina de internet www.anrsc.ro la link-ul 'Activitate - Licente si autorizatii'. Fata de cele mentionate, consideram ca A.N.R.S.C. nu a incalcat legislatia din domeniul concurentei, fiind deschisa la orice verificare sau investigatie", se arata in raspunsul transmis HotNews.ro de oficialii autoritatii.