Fondul Proprietatea va fi listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pe data de 25 ianuarie 2011, estimeaza Franklin Templeton, administratorul FP. Conform calendarului de listare, prezentat luni de managerul de fond, Gregorz Konieczny, pe 3 decembrie va fi depus prospectul pentru aprobare la CNVM, data estimata pentru primirea aprobarii fiind de 22 decembrie.

In ziua urmatoare, prospectul va fi depus la Bursa de Valori Bucuresti.

In perioada 10-31 ianuarie, este prevazut un roadshow in tara si in strainatate, Konieczny precizand ca sunt vizate Bucurestiul si 8-10 orase europene, fara a da alte detalii in acest sens.

In ceea ce priveste listarea pe o piata straina, Greg Konieczny a precizat ca reprezentantii Franklin Templeton s-au interesat care sunt detaliile pentru admiterea la tranzactionare pe Bursa din Londra, insa nu au fost demarate procedurile pentru listarea Fondului pe piata londoneza. El a mai spus ca, pe langa Bucuresti si Londra, FP ar mai putea fi listat si la bursa din Varsovia sau Viena, insa pana in prezent nu a fost luata o decizie finala.

Reprezentantii Franklin Templeton au mai aratat ca la data de 31 octombrie 2010, Fondul Proprietatea detinea active la 83 de companii, din care 29 sunt listate. Cele mai importante cinci companii din portofoliul Fondului sunt OMV Petrom, cu o detinere de 3,8 miliarde de lei (28,2% din activul net al FP), Hidroelectrica - detinere de 2,46 miliarde de lei (18,3% din activul net), Romgaz - 934 milioane de lei (6,9%), Aeroporturi Bucuresti - 754 milioane de lei (5,6%) si Nuclearelectrica - 529 milioane de lei (3,9% din activul net).

Activele totale nete ale Fondului Proprietatea erau la aceeasi data de 13,5 miliarde de lei, iar nivelul activului net pe actiune era de 0,9792 lei. In structura portofoliului Fondului Proprietatea, actiunile aveau o pondere de 88,7%, iar depozitele bancare 10,6%.

Franklin Templeton a preluat administrarea FP pe 29 septembrie 2010, Fondul fiind creat in decembrie 2005 pentru despagubirea persoanelor deposedate abuziv de proprietati de catre regimul comunist.