Productia industriala a crescut in octombrie cu 0,1% comparativ cu luna precedenta si 1,4% fata de aceeasi luna a anului trecut, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). In primele zece luni ale anului, productia industriala a fost cu 4,8% mai mare decat in perioada similara a anului trecut.

Dupa ce in luna anterioara productia industriala a avansat cu 20,4%, in octombrie productia din industrie a stagnat (crestere de doar 0,1%), ca urmare a diminuarii productiei cu 1,3% in industria prelucratoare. Cresterea productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat cu 12,5% si a industriei extractive cu 0,8% nu au reusit sa compenseze scaderea din industria prelucratoare.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria energetica (+5,1%) si industria bunurilor de uz curent (+2,2%) si scaderi in industria bunurilor de capital (-2,5%), industria bunurilor intermediare (-0,8%) si industria bunurilor de folosinta indelungata (-0,3%).

Productia industriala a crescut cu 1,4% comparativ cu octombrie 2009

Comparativ cu luna octombrie a anului trecut, productia industriala a avansat cu 1,4%, sustinuta de cresterea productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+7,1%) si a industriei prelucratoare (+1,4%). In acelasi timp, industria extractiva a scazut cu 10,2%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de folosinta indelungata (+12,2%), in industria bunurilor intermediare (+6,4%) si in industria bunurilor de capital (+0,9%). Scaderi au fost inregistrate in industria bunurilor de uz curent (-5,6%) si in industria energetica (-0,5%).

Productia industriala a avansat cu 4,8% in primele zece luni ale anului

In perioada ianuarie-octombrie, productia industriala a fost mai mare cu 4,8% comparativ cu aceeasi perioada din anul precedent, datorita cresterilor inregistrate de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+9,2%) si de industria prelucratoare (+5,1%), in vreme ce industria extractiva a scazut cu 7,9%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor intermediare (+9,5%), in industria bunurilor de capital (+8,1%) si in industria energetica (+3,5%). Industria bunurilor de uz curent si industria bunurilor de folosinta indelungata au scazut cu 4,5%, respectiv cu 0,4%.