Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a cerut executarea silita a The Nova Group Investments, actionarul majoritar al Astra Asigurari si Unirea Shopping Center, pentru o creanta de 22 milioane de lei, a declarat miercuri Radu Mustatea, presedintele Directoratului Astra Asigurari, intr-un comunicat remis presei.

"Valoarea creantei este de aproximativ 22 milioane de lei si este izvorata dintr-un litigiu foarte vechi, din anul 2006, dintre AVAS si The Nova Group Investments Romania, actionarul majoritar al Astra, fara nici o legatura cu activitatea societatii Astra Asigurari", a adaugat Mustatea, reiterand faptul ca intre valoarea creantei pretinse si valoarea de piata a actiunilor Astra Asigurari si Unirea Shopping Center care au fost indisponibilizate este o disproportie foarte mare.

Potrivit ZF, care citeaza surse din piata, AVAS a cerut penalizari firmei The Nova Group Investments, pentru ca nu si-ar fi onorat la timp investitiile asumate la preluarea Unirea Shopping Center.

Presedintele Directoratului Astra Asigurari a mai precizat ca activitatea Astra Asigurari nu este afectata de executarea silita a actionarului majoritar.

"Nu este afectata activitatea societatii si nu are legatura cu operatiunile curente, ci doar cu cele referitoare la tranzactionarea actiunilor pe Bursa de Valori Bucuresti", a declarat Radu Mustatea.

Asigurare Reasigurare Astra si Unirea Shopping Center, controlate de familia omului de afaceri Dan Adamescu, au solicitat luni Bursei de Valori Bucuresti suspendarea de la tranzactionare a actiunilor proprii dupa ce acestea au fost blocate de instanta in cadrul unui dosar de executare silita. Cele doua companii au solicitat suspendarea de la tranzactionare aratand ca detin informatii privilegiate, cu caracter strict confidential, care ar putea afecta negativ pretul actiunilor daca ar fi cunoscute de public.

Familia omului de afaceri Dan Adamescu controleaza cele doua societati prin intermediul firmei Nova Group Investment, care detine 72,68% din Asigurare Reasigurare Astra si 74,16% din Unirea Shopping Center. Valoarea de piata a celor doua pachete de actiuni este de 85,30 milioane de lei, respectiv 192,12 milioane de lei.