Autoritatea Rutiera Romana si Registrul Auto Roman au efectuat in ultimele doua luni o serie de actiuni pentru verificarea indeplinirii conditiilor de participare la trafic de catre vehiculele utilizate pentru transportul elevilor, informeaza Ministerul Transporturilor. "La nivel national au fost verificate un numar de 2.268 autovehicule destinate transportului de elevi dintre care la un numar de 1.150, adica 50.7% au fost depistate defectiuni tehnice iar un numar de 211 autovehicule, adica 9,3% aveau ITP-ul expirat".

In luna noiembrie agentiile Autoritatii Rutiere Romane au avertizat utilizatorii vehiculelor scolare cu privire la faptul ca se interzice utilizarea microbuzelor scolare fara a detine documentele necesare si obligatorii prevazute de legislatia in vigoare. Incepand cu anul 2011 agentii ARR vor organiza mai multe actiuni de inspectie si control al acestor vehicule pentru a verifica indeplinirea obligatiilor.

Registrul Auto Roman, prin reprezentantele sale judetene, a realizat, din noiembrie, o serie de actiuni pentru evaluarea starii tehnice a autovehiculelor destinate transportului de elevi, in vederea preintampinarii unor eventuale accidente grave al caror subiect sa fie aceste autovehicule.