Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a scazut in primele 11 luni cu 4,9%, pe fondul reducerii vanzarilor de produse alimentare si nealimentare, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). In luna noiembrie, afacerile din comert au scazut atat comparativ cu luna anterioara cat si fata de aceeasi luna a anului trecut.

In perioada ianuarie-noiembrie, cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a scazut ca urmare a reducerii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-7,4%) si a vanzarilor de produse nealimentare (-7,8%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a crescut cu 5,0%.

In luna noiembrie, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul s-a redus cu 3,1% fata de luna precedenta, datorita scaderilor inregistrate in comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-13,0%) si la vanzarile de produse nealimentare (-0,3%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au avansat cu 1,4%.

Comparativ cu luna noiembrie 2009, afacerile din comert au scazut cu 7,0%. Scaderea a fost determinata de diminuarea cu 13,4% a vanzarilor de produse nealimentare si a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun cu 5,9%. In acelasi timp, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a crescut cu 5,0%.