Toate contractele de asigurare in vigoare existente in portofoliul societatii KD Life Asigurari, respectiv 742 contracte, au fost transferate catre asiguratorul sloven KD Zivljenje, in urma aprobarii acestei operatiuni de Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, a anuntat joi institutia. KD Life Asigurari se afla in administrare speciala de la inceputul anului trecut, iar acum CSA a decis revocarea administratorului special desemnat si retragerea autorizatiei de functionare a firmei. Transferul de portofoliu nu afecteaza interesele asiguratilor, intrucat clauzele contractelor de asigurare preluate nu au fost modificate, a mai spus autoritatea.

KD Zivljenje d.d. este o societate de asigurare autorizata in Slovenia si desfasoara activitate pe teritoriul Romaniei in baza principiului european al liberei circulatii a serviciilor.

Decizia CSA privind aprobarea acestui transfer de portofoliu de asigurari de viata, revocarea administratorului special desemnat si retragerea autorizatiei de functionare a Societatii KD Life Asigurari a fost publicata miercuri in Monitorul Oficial (Partea I, nr.10/05.01.2011).