Premium Aerotec, divizie a grupului EADS, a inceput productia de piese pentru avioane in noua fabrica de la Ghimbav, judetul Brasov, se arata intr-un comunicat al companiei. Constructia noii fabrici, care are o suprafata de 60.000 metri patrati, a inceput in luna mai a anului trecut si a durat opt luni.

Potrivit oficialilor companiei, dupa prima etapa a constructiei, la aceasta fabrica vor lucra aproximativ 300 de persoane, urmand ca dupa cea de-a doua etapa, planificata sa inceapa in 2011, numarul angajatilor sa ajunga la 500. Acestia nu arata insa care este valoarea investitiei de la Brasov.

"Alegerea unei locatii noi este intotdeauna o decizie strategica si pe termen lung. Potentialul ridicat al regiunii - si ma refer aici la personalul calificat - ne permite sa oferim pe termen lung produse europene de inalta calitate la preturi internationale. Prin luarea acestei decizii, am reusit sa pastram toate locurile de munca din unitatile noastre germane de productie, si in acelasi timp, sa cream altele noi aici, in Romania. In plus, crestem astfel competitivitatea companiei noastre la nivel mondial", a declarat Dieter Meiners, directorul operational al Premium Aerotec.

In noua unitate de productie vor fi fabricate si montate piese metalice pentru toate programele Airbus (familia A320, A330/A340, A380), aceasta fiind integrata in lantul de productie al fabricilor germane ale Premium Aerotec, situate in Augsburg, Bremen, Nordenham si Varel.

Activitatea noii fabrici din Ghimbav se bazeaza in mare parte pe comenzi plasate pana recent unor subfurnizori din spatiul european, se mai arata in comunicat.

Premium Aerotec GmbH are peste 6.000 de angajati si a inregistrat o cifra de afaceri de 1,1 miliarde euro in 2009. Activitatea de baza o constituie dezvoltarea si productia de structuri compozite din metal si fibre de carbon pentru industria aerospatiala, precum si a dispozitivelor si sistemelor de fabricatie aferente. Compania are unitati de productie in Augsburg, Bremen, Nordenham si Varel pe teritoriul Germaniei si in Ghimbav, judetul Brasov, in Romania.