Situaţia tichetelor emise de compania Euroticket rămâne nerezolvată. Intâlnirea recentă cu reprezentanţii Edenred (compania care a preluat Euroticket) nu a adus elemente noi care să rezolve situaţia, anunta Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR). „Reprezentanţii Edenred au afirmat că tranzacţia a fost încheiată înaintea anului financiar preluându-se activele şi portofoliul de clienţi ai Euroticket, dar nu şi pasivele acesteia. La încheierea tranzacţiei nu a fost discutată situaţia scadenţelor”, se mai arata in comunicat. Situatia ii loveste si pe micii comercianti din tara, o parte dintre acestia declarand ca vor sa dea firma in judecata pentru a-si recupera banii.

AMRCR mai atrage atenţia asupra legislaţiei deficitare care permite ca o firmă ce operează cu hârtii valorice să-şi înregistreze o cerere de dizolvare la Registrul Comerţului, fără o motivaţie, fără bilanţ şi fără listă de creditori. Cazul Euroticket poate crea un precedent periculos, iar AMRCR cere instituţiilor abilitate să ia măsurile care se impun pentru repararea acestei situaţii. “Registrul Comerţului înregistrează o cerere de dizolvare nemotivată si fără a solicita altedocumente in aceasta faza.Mai mult, Ministerul Finanţelor nu are modalităţi de control pentru firmele din acest domeniu şi nici nu există obligaţia creării unui fond de garantare acoperitor. In acest moment nici un reprezentant al Euroticket nu mai poate fi contactat, sediul fiind – expirat - aşa cum apare in cererea de dizolvare. Este ca şi cum o bancă ar scrie pe uşa sediului ”închis” si ar dispărea peste noapte, explica Delia Nica, vicepreşedinte AMRCR.

Potrivit acesteia, Euroticket continuă să „simuleze” existenţa juridică pe piaţă prin plata deconturilor trimise de către retaileri, dar reţinând in unele cazuri, peste noapte,chiar si de 40 de ori comisionul agreat in contractele pentru decontarea acestor tichete, modificare ce nu a fost nici notificata si/sau nici agreata. „Acest fapt a fost însoţit şi de schimbarea denumirii firmei în Operativ Logistics SRL, firmă care, în prezent, emite facturi către foştii parteneri ai Euroticket”, mai sppune Nica.

Edenred (fosta Accor Services), unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata romaneasca a tichetelor valorice, a anuntat la inceputul acestui an ca a achizitionat compania Euroticket, al patrulea emitent de tichete de masa si cadou, valoarea tranzactiei fiind de 5,5 milioane de euro.

Compania Euroticket, care detine o cota de piata de aproape 5%, are peste 3.000 de clienti in Romania si o cifra de afaceri de 53 milioane de euro in 2009.

Edenred are 35.000 de clienti in Romania, care ofera tichete unui numar de 1,5 milioane de angajati.