Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a luat un credit de 100 milioane de euro de la consortiul bancar format din BRD-Groupe Societe Generale si BCR, pentru finantarea celei de-a treia faze de dezvoltare si modernizare a Aeroportului Otopeni, se arata intr-un comunicat al celor doua banci. Proiectul de investitii are o valoare estimata de 150 milioane de euro, finantarea bancara in suma totala de 100 milioane de euro fiind acordata pe o perioada de 10 ani.

Cele doua banci ale consortiului au contribuit, in calitate de creditori directi in aceasta structura, cu suma de 50 milioane de euro fiecare.

Conform comunicatului, "proiectul de investitii este legat de angajamentul asumat de Romania cu privire la aderarea la spatiul Schengen prin implementarea standardelor Schengen adecvate domeniului aeroportuar, precum si de evolutia pozitiva a traficului de pasageri avand ca tinta cresterea capacitatii de operare la sase milioane de pasageri/an concomitent cu cresterea semnificativa a nivelului serviciilor".

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a fost infiintata in anul 2010 prin fuziunea Aeroportului International Henri Coanda si a Aeroportului Aurel Vlaicu.