Pana in 2020, se vor construi circa 1.000 de kilometri de autostrada in parteneriat public-privat, a declarat Andreea Paul Vass, consilier al prim-ministrului. Potrivit acesteia, pentru 2011 este programata realizarea a 250 de kilometri de autostrada. "Inclusiv centurile ocolitoare care sunt construite in regim de autostrada", a adaugat Vass. Dar care sunt companiile care vor veni sa construiasca in Romania? Consilierul prim-ministrului sustine ca Executivul isi pune mari sperante in investitorii din Golf, tari precum Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Oman, Kuweit si Qatar. Vass a mai spus ca pentru parteneriate public-private, Romania isi indreapta atentia si catre investitori din Egipt si Tunisia.

Foto:

Guvernul va definitiva pana pe 1 martie o lista cu proiectele care vor fi realizate prin parteneriate public-private, potrivit premierului Emil Boc. Acesta a precizat ca lista va fi prezentata mediului de afaceri din Romania, dar si din alte state, pentru atragerea investitorilor. "Avem deja o lista preliminara a acestor proiecte, asa cum am anuntat, pana la 1 martie va fi definitivata in cadrul Guvernului si va fi prezentata mediului de afaceri intern si international pentru atragerea investitorilor privind obiective pentru care statul nu are prevazute resurse de finantare, nici de la buget, nici prin fonduri europene", a spus Boc.

"Statele Golfului si-au exprimat intentia de a identifica in Romania proiecte fezabile de investitii, la valori de minimum 20 de milioane de dolari, in sectoarele agricultura, resurse naturale - petrol si gaze, petrochimie, infrastructura, banci&finante, IT&C, sanatate&industria farmaceutica, educatie si cercetare, cai ferate, retele de electricitate, IMM-uri si altele", se arata intr-un comunicat al Forum Invest, care va organiza in luna martie un forum de afaceri pe aceasta tema la Bucuresti.