Adunarea Generala a Actionarilor Enel Romania a aprobat numirea domnului Luca D'Agnese in functia de Country Manager si Presedinte al Enel Romania. El va prelua aceleasi functii si responsabilitati detinute anterior de domnul Claudio Zito care, conform planificarii, si-a incheiat mandatul.

Luca D'Agnese are o vasta experienta in managementul companiilor, dobandita in special

in sectorul energetic. In perioada 2003 -2007 a fost director general executiv al GRTN

(operatorul de retea de inalta tensiune din Italia) si ulterior director de operatiuni al

companiei Terna (specializata pe exploatarea, intretinerea retelelor si implementarea

investitiilor), dupa fuzionarea acesteia cu compania GRTN. De asemenea, dl. D'Agnese are o

importanta experienta in domeniul energiilor regenerabile, informeaza un comunicat al institutiei.

Enel este cea mai mare companie italiana in domeniul energiei electrice si cea de-a doua companie europeana de utilitati, in functie de capacitatea instalata. Este un jucator integrat, activ in sectorul energiei electrice si al gazelor naturale. Enel este prezenta in 40 de tari din intreaga lume, avand o capacitate de productie de 95.000 MW, si vinde energie electrica si gaze naturale catre peste 61 milioane de clienti.

In Romania, Enel este cel mai important investitor privat din sectorul energiei electrice, avand circa 2,6 milioane clienti, 93.000 km de retea si aproximativ 5.000 angajati. Enel vinde energie electrica prin Enel Energie si Enel Energie Muntenia. Enel Distributie Banat, Enel Distributie Dobrogea si Enel Distributie Muntenia sunt companiile care se ocupa de gestionarea si modernizarea retelei de energie electrica in aceste trei regiuni. Enel opereaza si in sectorul energiei regenerabile din Romania prin Enel Green Power.