Metrorex a semnat contractul pentru executia tronsonului Raul Doamnei-Eroilor al Magistralei 5 de metrou "Drumul Taberei - Pantelimon" cu un consortiu condus de firma italiana Astaldi, potrivit Mediafax. Lucrarile vor fi demarate in maxim 50 de zile, iar tronsonul va fi deschis in 2014. Contractul are valoarea de 215 milioane euro, fara TVA, finantarea fiind asigurata in proportie de 50% de la Banca Europeana de Investitii (BEI) si 50% de la bugetul de stat.

Metrorex a selectat, la finele lunii februarie, consortiul format din Astaldi (Italia), FCC (Spania), Delta ACM si AB Construct (Romania) pentru a realiza tronsonul Raul Doamnei-Hasdeu. Tronsonul va avea noua statii, in lungime de 6,2 kilometri, si va deservi 200.000 de locuitori ai zonei.

Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste, a afirmat ca nu exista probleme in legatura cu exproprierile, iar din 130 de imobile ce trebuie expropriate, doar 21 sunt in proprietate privata si nicio cladire nu este de locuit, ci doar spatii comerciale.

Pentru noul exercitiu financiar al Uniunii Europene din perioada 2014-2020, Metrorex intentioneaza sa investeasca 8,5 miliarde euro, a declarat ministrul transporturilor, Anca Boagiu. Fondurile vor fi folosite, printre altele, pentru constructia Magistralei 5 Drumul Taberei-Eroilor-Universitate-Piata Iancului-Pantelimon in 2016, Magistrala 6 Piata Victoriei-Otopeni, urmand ca licitatia sa fie lansata in al doilea semestru din 2012 si achizitia a 37 de trenuri noi.

Un alt proiect al Metrorex vizeaza constructia Magistralei 7 Bragadiru-Voluntari, care va fi realizata prin parteneriat public-privat.

La 30 iunie vor fi puse in functiune doua statii noi - Pajura si Parc Bazilescu - de pe Magistrala 4 Gara de Nord-Laminorul.