Fostul presedinte al Concurentei, Mihai Berinde – angajat la Petrom. Blanculescu, ex-seful corpului de control al Guvernului are firma de consultanta si lobby guvernamental, alti fosti ministri ai trecutelor cabinete care se regasesc pe statele unor companii private, cat de normal este?

In Canada, legea federala a responsabilitatii include o interdicţie de cinci ani a oricarei activitati de lobby pentru fostii miniştri, pentru intreg personalul departamentelor guvernamentale precum si in cazul înalţilor funcţionari.

Turcia are in vigoare Legea privind ocuparea forţei de muncă după încetarea mandatului (Legea nr 2531). Polonia are legea privind limitarea activităţilor profesionale de către persoanele care deţin funcţii publice (din 1997). In Irlanda avem Legea cu privire la etica în Serviciul Public (1995) şi Legea privind standardele functionarului public (2001). Spania are legea privind conflictele de interese, aprobata in mai 2006, care a înlocuit Legea cu privire la incompatibilitatea funcţionarilor din 1995. Despre cum au facut altii in vreme ceea ce noi n-o sa facem prea curand, cititi aici.

Cititi si comentati pe blogul lui Dan Popa.