Lantul de librarii Diverta a inchis anul trecut 13 magazine si a redus costurile cu 35%, iar la inceputul lunii mai vrea sa depuna planul de reorganizare, ca pas important pentru iesirea din insolventa. Diverta a intrat in insolventa in mai 2010 din cauza datoriilor mari, insa obiectivul pentru anul in curs este obtinerea unui profit operational pozitiv, chiar daca cifra de afaceri e la jumatate fata de 2008.

In 2010 Diverta a inchis 13 magazine si a deschis doua (in Sun Plaza Bucuresti si Atrium Arad) si a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 21 milioane euro, sperand sa mentina acest nivel si in 2011.

In prezent, reteaua Diverta are 50 de magazine. In 2011 compania isi propune sa deschida magazine noi, decizia depinzand de nivelul chiriei si dimensiunea traficului.

In prezent, Diverta este in perioada de observatie si lucreaza impreuna cu Casa de Insolventa Transilvania la planul de reorganizare al retelei, care ar putea fi depus la inceputul lunii mai 2011.

Diverta a intrat in insolventa in mai 2010 din cauza datoriilor mari, dar compania excludea intrarea in faliment si spunea ca se va redresa inchizand magazine si reducand numarul angajatilor. Inainte de criza Diverta realiza afaceri anuale de peste 40 milioane euro, dublu fata de nivelul din prezent.

UPDATE La solicitarea HotNews.ro reprezentantii casei de insolventa au venit cu cateva detalii suplimentare privind restructurarea si situatia Diverta

"După depunerea planului de reorganizare la Tribunalul Bucureşti, care estimăm că va avea loc în luna mai, acesta urmează să obţină aprobarea Adunării Generale a Creditorilor şi validarea Judecătorului Sindic. Acest proces se va finaliza în data de 15 iunie când este fixat termenul de judecată pentru confirmarea de către judecător. Aprobarea planului de reorganizare reprezintă unul dintre paşii finali înaintea ieşirii oficiale din insolvenţă, mai ales că restructurarea companiei este deja într-un stadiu avansat. Deocamdata suntem în analizarea strategiei optime care va fi cuprinsă în planul de reorganizare, prin urmare nu suntem în măsură a comunica la acest moment data finalizării reorganizării Diverta.", a precizat pentru HotNews.ro, Andreea Anghelof, Senior Partner Casa de Insolventa Transilvania