Producatorul de piese turnate si forjate grele Doosan IMGB a anuntat incheierea procesului de privatizare, dupa indeplinirea in avans a tuturor obligatiilor si conditionalitatilor, se arata intr-un comunicat al societatii.

"Toate obligatiile asumate prin contract - inclusiv cele de mediu - au fost indeplinite cu cinci ani mai devreme, pana la sfarsitul anului 2008. Aceasta in vreme ce obligatiile de mediu asumate prin programul de conformare prevedeau finalizarea instalatiei de extractie primara a fumului din otelaria electrica pana la sfarsitul anului 2013. Din punct de vedere procedural, procesul de privatizare a fost astfel declarat incheiat la inceputul anului 2011", se arata in comunicat.

Contractul de privatizare vizand partea din fosta Intreprindere de Masini Grele Bucuresti care a mostenit brandul IMGB a fost semnat in decembrie 1997, cumparatorul pachetului majoritar fiind compania anglo-norvegiana Kvaerner. Valoarea tranzactiei a fost de 60 milioane de dolari, care a inclus pretul pachetului de actiuni, plata datoriilor istorice si asumarea unui program de investitii.

In septembrie 2006, compania coreeana Doosan a achizitionat pachetul de actiuni detinut de Kvaerner.

In 2010, Doosan IMGB a realizat o cifra de afaceri de 100 milioane de dolari, dupa ce in anul privatizarii afacerile IMGB erau de 8,5 milioane de dolari.