J&J, profit de 3,5 milioane dolari din vanzarea medicamentelor prescrise de medicii romani mituiti
Intr-o plangere depusa la o instanta americana, Securities and Exchange Commission (SEC), comisia de reglementare a valorilor mobiliare din SUA, arata ca angajati ai unei subsidiare romanesti au mituit medicii romani salariati in sistemul de stat si farmacisti pentru a prescrie produsele farmaceutice pe care compania le promova activ.
"Angajatii au lucrat cu distribuitorii locali ai diviziei pentru a furniza lichiditati doctorilor care prescriau pacientilor medicamente ale J&J. Divizia asigura, de asemenea, excursii anumitor doctori care au acceptat sa prescrie medicamentele J&J", se arata in document.
Plangerea mentioneaza ca distribuitorii locali au obtinut banii necesari platilor prin primirea de discount-uri la fiecare factura sau de produse gratuite pe care le puteau vinde. Distribuitorii colaborau apoi cu doctorii pentru a fi platiti pentru medicamentele prescrise prin intermediul programul guvernamental de asigurari.
Compania farmaceutica si de igiena americana Johnson and Johnson (J&J) a acceptat sa plateasca o amenda de 70 de milioane de dolari autoritatilor americane pentru a pune capat acuzatiilor de coruptie privind mituirea unor medici din Romania, Polonia si Grecia, se arata pe site-ul Comisiei pentru operaţiuni bursiere (SEC) din SUAAFP. O filiala a grupului a platit cel putin din 1998 comisioane ascunse unor medici greci pentru a alege implanturile chirurgicale ale J&J, unor medici si administratori de spitale din Polonia, care au acordat contracte grupului si unor medici romani care au prescris produse J&J.
Vezi cum arata plangerea SEC in atasament
J&J a acceptat o reglementare amiabila cu Comisia pentru operatiuni bursiere (SEC), platind peste 48,6 milioane de dolari, carora li se adauga o amenda de 21,4 milioane de dolari pentru reglementarea unei plangeri penale anuntate in paralel.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
Nimic despre restul firmelor....
1. multi dintre medicii din Romania aleg acesta meserie din interes pecuniar, nu din vocatie. Acets lucru nu este fundamental rau, dar este distrugator cand motivatia baneasca este SINGURUL lucru pentru acesti oameni sunt si raman medici.
2. organizatiile medicale - Colegiul Medicilor si Farmnacistilor - sunt in fapt organizatii sindicale, care lupta sistematic impotriva evaluarii profesionale corecte si independente, a selectiei bazete pe profesionalism a medicilor, farmacistilor si altor specialisti din sanatate publica. Nu ii intereseaza decat reputatia de oameni cu bani, pe profesie nu dau nici doi sfanti.
3. majoritatea companiilor medicale de succes isi construiesc afacerea pe inalta tehnologie si cercetare-dezvoltare, dar si-o cresc in Romania cu metode comerciale de tip mafiot - spaga, comisioane netransparente, contra servicii in natura, etc.
Presiunea pe cifrele mari de vanzari este imensa, iar cuvantul de ordine este - "scopul scuza mijloacele", in fond medicamentele ajung la oameni si salveaza vieti.
4. administratie corupta si coruptibila - deoarece administrarea in regim public a contributiilor la fonsul social de sanatate - i-a facut pe unii politicieni sa creada ca acesti bani sunt un cadou pentru d-lor. Asa ca fondul este utilizat discretionar de guvern - la nivel inalt - si de catre functionarii din pozitii de varf in CNAS si Minister - la nivel operational.
Rezultatul - servicii proaste, urlete de hiena atacata atunci cand cineva arata lipsa evidenta de profesionalism a unui medic - vezi lungul sir de greseli medicale dovedite care nu sunt pedepsite nici de colegiul medicilor, nici de lege, deoarece martori tocmiti ii sprijina pe medicii gresiti si corupti.
Evident cele de mai sus nu reprezinta o generalizare a situatie asupra TUTUROR medicilor, dar cazurile prea s-au inmultit !
"Patria si Dreptul..
E o practica atat de comuna incat nici macar nu necesita o investigatie deosebita!
Si e GRAV pentru ca in foamea lor, medicii nostri nu sunt obiectivi, de profesionalism nici macar nu mai zic, atunci cand scriu o reteta! Am trait pe pielea mea si a copilului meu...
Exemple? Da: am cumparat un aparat pt aerosoli electric (400lei) si mi s-a prescris un altul mecanic care facea exact acelasi lucru. Suspiciunea mi s-a confirmat atunci cand am vazut mentionata firma produsului pe reteta langa cunoscutul card de "reduceri" atasat de medic. Nu-mi spuneti ca nu vi s-a intamplat si voua!
Inchei cu o gluma cam sinistra: Cand vom ajunge la Judecata de apoi cu siguranta medicii vor intra pe poarta VIP, furnizorii au acest drept, nu!?
Practic, toata dotarea farmaciilor (mobilier, tehnica de calcul etc) provine din aceste comisioane acordate de catre producatorii de medicamente. La asta se adauga concedii in strainatate mascate sub forma unor conferinte sau ceva asemanator, mergandu-se, in cazul farmacistilor cu o cifra de afaceri mare, pana la vile, masini etc.
Aceste lucruri se pot verifica usor daca ar fi cineva interesat, se poate observa ca, de exemplu factura laptop-ului este de la firma x dar este platita e catre firma y.
Cu medicii este la fel, si acestia sunt mituiti sub tot felul de forme mascate, de exemplu simpozioane periodice in strainatate sponsorizate de catre anumite firme etc..
Aceasta este explicatia faptului ca in medie pretul unui medicament se scumpeste de 800 de ori de la poarta fabricii pana la utilizatorul final (pacient).
Spaga data de J&J, dar si de ceilalti mari din pharma pentru a-si baga produsele pe lista de compensate sau pe programele nationale. Acum recunoscuta in SUA (iar pentru Roche - s-au facut si arestari serioase in oncologie in Serbia). Ce se va intimpla in Romania? Nimic acolo unde se aranjeaza apele (minister, comisiile de aprobare a terapiilor scumpe din cadrul CNAS etc). Medicii, care au mai ramas, vor fi facuti raspunzatori.
Oricum din ele are destul ca sa plateasca zecile de sacose pe care le-am vazut aduse de 3 reprezentanti Sanofi la Spitalul judetean Ploiesti in decembrie 2009 si lasate acolo in diverse cabinete in care intrau incarcati si ieseau usurati.
Cititi asa zisul cod etic al Asociatiei romana a producatorilor internationali de medicamente ARPIM si o sa va ingroziti ce spagi ascunse folosesc.
dar de celelalte firme de vanzare medicamente pe piata romaneasca nu se zice nimic? De medici de familie care dau pe retete 2 medicamente cu acelasi efect doar pt comision? de vaccinurile inutile licitate si vandute statului la niste preturi colosale? de siropurile de tuse care in restul lumii nu se vand pt ca "nu sunt suficient testate"
Un articol dur. Sunt curioasa daca hotnews are curaj sa se lege de alte firme de farmaceutice, in conditiile in care risca sa piarda contractele de reclame cu firmele respective..