Ministerul Economiei doreste inlocuirea lui Marian Turlea, fostul sef de cabinet al lui Adriean Videanu, din Consiliul de Supraveghere al companiei OMV Petrom, in locul acestuia fiind propus Constantin Dascalu, unul dintre consilierii personali ai ministrului Ion Ariton.

Propunerea a fost inclusa pe ordinea de zi a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor OMV Petrom, ce va avea loc in data de 26 aprilie.

"Revocarea domnului Marian Turlea din funcia de membru a Consiliului de Supraveghere si numirea unui nou membru pe durata ramasa din mandatul acordat domnului Marian Turlea. Propunerea MECMA pentru numirea unui nou membru al Consiliului de Supraveghere este domnul Constantin Dascalu", se arata in documentul postat pe site-ul BVB.

Inainte de a fi unul dintre cei 12 consilieri personali ai ministrului Economiei, Ion Ariton, Constantin Dascalu a detinut functia de secretar de stat in Ministerul Transporturilor si Infrastructurii. De asemenea, el detine si functia de prim-vicepresedinte al PDL Dolj.