Ministerul Afacerilor Externe a demarat luna trecuta o licitatie deschisa pentru achizitia de servicii de asigurare CASCO pentru cele 586 de autovehicule din parcul sau auto pentru care a alocat fonduri publice de circa 360.000 de euro (fara TVA), conform unui anunt postat in Sistemul electronic de achizitii publice (SEAP). Desi termenul limita de depunere a ofertelor este 28 aprilie, Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a dat deja castig de cauza firmei Carpatica Asigurari care a contestat documentatia de atribuire.

ContestatieFoto: SEAP

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat aceasta licitatie la data de 17 martie 2011. Contractul va avea o durata de 24 de luni de la atribuire, iar valoarea acestuia este estimata la circa 360.000 de euro fara TVA.

Castigatorul licitatiei va trebui sa asigure CASCO la 586 de autovehicule MAE, respectiv: "546 autovehicule din parcul auto extern (misiuni diplomatice si institute culturale romanesti din strainatate) si 40 de autovehicule din parcul auto intern al MAE, cu posibilitatea diminuarii sau suplimentarii cantitatilor acestora impuse de dinamica parcului auto al MAE (intern si extern)".

Printre conditiile economice cerute participantilor la procedura se numara realizarea unei cifre medii de afaceri pe ultimii trei ani de cel putin 1,5 milioane de lei. Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 22 aprilie, iar temenul limita pana la care se primesc ofertele este de 28 aprilie. In aceeasi zi ar urma sa fie stabiliti si castigatorii.

CNSC a admis contestatia Carpatica Asigurari fata de documentatia de atribuire. Licitatia continua

Pana la stabilirea castigatorilor insa, datele de la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor arata ca licitatia a primit contestatii. Mai exact, firma Carpatica Asigurari a facut la data de 25 martie anul acesta o contestatie privind cerintele din documentatia de atribuire a acestui contract.

Asiguratorul s-a plans de o cerinta din fisa tehnica prin care MAE impunea ofertantilor sa detina de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor o dovada care sa ateste faptul ca in ultimii 5 ani operatorul/ofertantul nu a primit nici o sanctiune si nu a avut autorizatia de functionare, practicare a asigurarilor (indiferent de tipul de asigurare) suspendata.

Carpatica Asigurari a solicitat "inlocuirea acestei cerinte cu 'solicitarea dovezii pentru ultimii 2 ani, intrucat consideram ca situatiile ofertantilor din ultimii cinci ani nu sunt relevante pentru indeplinirea contractului, in considerarea prevederilor legale care reglementeaza situatia personala a candidatului sau a ofertantului'".

CNSC a dat castig de cauza asiguratorului, printr-o decizie din 8 aprilie anul acesta prin care a obligat MAE sa modifice documentatia conform solicitarii Carpatica Asigurari si a dispus continuarea procedurii.