OMV, in calitate de proprietar al unui pachet de 51% din OMV Petrom, a decis sa nu depuna o oferta in cadrul procesului de vanzare a 9,84% din actiunile scoase la vanzare de statul roman, se arata intr-un comunicat al OMV. "OMV detine deja controlul asupra societatii, iar o crestere a pachetului de actiuni nu ar schimba nivelul de influenta in luarea deciziilor", precizeaza OMV. Ministerul Economiei a incheiat, recent, contractul cu sindicatul de intermediere constituit din Renaissance Capital Limited, EFG Eurobank Securities, BT Securities si SC Romcapital SA pentru intermedierea ofertei de vanzare a pachetului de 9,84 % actiuni de la OMV Petrom.

"Chiar daca investitiile noastre la Petrom s-au dovedit a fi de mare succes si suntem multumiti ca investitori, am decis sa nu facem o oferta pentru pachetul de 9,84% in cadrul ofertei publice secundare. Petrom este intr-o forma excelenta si cu siguranta foarte atractiva. Asteptam cu nerabdare mai multe lichiditati pe Bursa de Valori Bucuresti si un interes crescut al investitorilor pe piata de capital din Romania", a declarat Gerhard Roiss, CEO al OMV.

Ministerul Economiei detine 20,6% din capitalul OMV Petrom, iar Fondul Proprietatea are o participatie de 20,11%. Actionarul majoritar al producatorului de petrol si gaze este grupul austriac OMV, cu 51,01% din actiuni.

Guvernul a aprobat, anul trecut, vanzarea pe bursa a 9,84% din capitalul producatorului de petrol si gaze OMV Petrom.