OMV Petrom a decis in cadrul Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor de marti sa distribuie dividende pentru anul 2010 in valoare totala de un miliard de lei, a anuntat compania. Astfel, actionarii societatii vor primi dividende cu o valoare bruta pe actiune de 0,0177 lei pentru anul financiar 2010, dupa doi ani in care aceste plati nu au mai fost efectuate.

De asemenea, actionarii societatii au hotarat sa nu stabileasca un fond special de premiere a angajatilor din profitul pe anul 2010.

Totodata, avand in vedere renuntarea lui Wolfgang Ruttenstorfer la mandatul de membru al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, Adunarea Generala Ordinara a Actionarilor a aprobat numirea lui Manfred Leitner in calitate de membru al Consiliului de Administratie pana la data de 28 aprilie 2013.

Incepand cu 1 aprilie 2011, Leitner este membru al Directoratului OMV Aktiengesellschaft responsabil cu activitatea de Rafinare si Marketing, inclusiv Petrochimie si a detinut inainte functia de Business Unit Manager for Downstream Optimization and Supply din OMV Aktiengesellschaft precum si numeroase alte functii in cadrul Grupului OMV.

In acelasi timp, AGOA a aprobat solicitarea Ministerului Economiei si l-a revocat pe Marian Turlea, fostul sef de cabinet al lui Adriean Videanu, din functia de membru al Consiliului de Supraveghere, iar pe durata ramasa a mandatului a fost numit Constantin Dascalu, unul dintre consilierii personali ai ministrului Ion Ariton.

Inainte de a fi unul dintre cei 12 consilieri personali ai ministrului Economiei, Ion Ariton, Constantin Dascalu a detinut functia de secretar de stat in Ministerul Transporturilor si Infrastructurii. De asemenea, el detine si functia de prim-vicepresedinte al PDL Dolj.

Anul trecut OMV Petrom a avut un profit net de 1,79 miliarde de lei, calculat dupa standardele romanesti de contabilitate.