Daca va doreati sa stiti parerea managerilor romani despre angajatii lor, avem un tabel cu rezultatele unui studiu Result Development, efectuat in rindul a 110 manageri romani (35,5% din companii nationale, 64,5% din multinationale), in perioada 2009-2011. Graficul a venit cu urmatorul comentariu atasat:

Sefii romani considera ca angajatilor romani le e teama sa intrebe ca sa nu para prosti, sufera de scenarita si adora sa barfeasca. Probabil ca sintem crescuti sa credem ca ne pricepem la toate si ca intelegem din prima totul. Iar daca intrebam, ceilalti ne considera prosti. Implicarea politicului si lipsa competentei sint, probabil, cauzele de a crede ca totul se intampla din ratiuni oculte, conspiratii si jocuri de putere.

Eu n-as pune problema chiar asa, ci as spune ca primele doua (lipsa de implicare si neasumarea responsabilitatilor) apar din cauza ca sintem lenesi. La ce ar trebui sa fim proactivi si cu ce ne ajuta sa fim sefi? Lasa, ca-l sapam pe sef si vine altul, noua oricum nu ne trebuie. Pe de alta parte, e si vina sefilor, care nu stiu sa-si motiveze oamenii. Despre birfa, nu pot sa spun decit atit: e sport national.

Citeste si comenteaza pe Subiectiv.