​BCR Asigurari a inregistrat in primele trei luni din acest an un profit brut in valoare de 7,7 milioane lei, conform standardelor IFRS, a anuntat luni compania de asigurari. In perioada mentionata, asiguratorul a platit despagubiri in valoare de 68,7 milioane lei, in scadere cu 23% fata de primele trei luni din 2010.

In primul trimestru al acestui an, veniturile din prime brute subscrise au depasit valoarea de 126 milioane lei (aproximativ 30 milioane euro), în creştere cu 1% faţă de perioada similară a anului trecut. Pe segmentul CASCO, compania a inregistrat prime brute subscrise de 56,1 milioane lei, in crestere cu circa 23%.

Pe de alta parte, compania a anuntat ca "asigurarea de răspundere civilă obligatorie este singura linie de afaceri în care nu s-a înregistrat creştere, aceasta fiind consecinţa menţinerii unei prime medii de asigurare care să ofere o înaltă calitate a serviciilor de despăgubire". Nu au fost oferite mai multe detalii cu privire la valoarea subscrierilor pe acest segment.

BCR Asigurari VIG a inregistrat anul trecut un profit in valoare de 14,43 milioane lei (standarde IFRS), dupa ce cu un an in urma asiguratorul raportase o pierdere neta de 55,5 milioane lei.

BCR Asigurari este companie membra a Vienna Insurance Group. Grupul austriac se afla pe primul loc in piata de asigurari locala prin veniturile inregistrate de companiile detinute, respectiv BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig si Asirom.

In primele trei luni din acest an, grupul asutriac a inregistrat in Romania o pierdere de 4,97 milioane euro, comparativ cu un profit inainte de taxe de 7,41 de milioane de euro. Veniturile din primele brute subscrise de companiile detinute de VIG in Romania au fost in valoare de 144,5 milioane euro in primele trei luni ale acestui an, in scadere cu 2% fata de perioada similara din 2010.