Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a lansat licitatia pentru proiectarea si executia a 23 de crese si gradinite in judetele Valcea si Sibiu. Acestea vor fi construite prin Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii, sub-programul - Modernizarea localitatilor romanesti. Valoarea estimata maxima pentru acest pachet este de 21,4 milioane lei fara TVA, din care 12,8 milioane lei fara TVA pentru judetul Valcea si 8,6 milioane lei fara TVA pentru judetul Sibiu.

Valoarea estimata include costurile de proiectare si executie, precum si pe cele de finantare.

Criteriul de atribuire a contractului este pretul cel mai scazut.

Obiectivele de investitii au fost stabilite in functie de propunerile inaintate de autoritatile publice locale si in urma analizei Comisiei Tehnico-Economice a ministerului, in baza criteriilor de prioritizare prevazute de legislatia in vigoare.

Proiectele-tip utilizate pentru aceste obiective de investitii sunt de trei categorii, respectiv pentru crese/gradinite cu una, doua sau trei grupe de copii si sunt puse la dispozitie de MDRT.

Autoritatile publice locale beneficiare ale investitiilor sunt cele care identifica terenul pe care vor fi amplasate constructiile. De asemenea, tot ele vor

realiza, la finalizarea investitiei, dotarile tehnico-edilitare.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a lansat pe 3 iunie licitatiile pentru primele proiecte de crese si gradinite realizate prin Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii. Primele licitatii s-au facut pentru cresele si gradinitele din judetele Buzau, Vrancea, Suceava si Botosani. Valoarea estimata este de 88,5 milioane de lei fara TVA pentru 103 gradinite si crese (18 din judetul Buzau, 29 din judetul Vrancea, 26 din judetul Botosani si 30 din judetul Suceava).