Metrorex va incepe joi probele tehnologice de sistem pentru punerea in functiune a statiilor Jiului (Pajura) si Parc Bazilescu de pe magistrala 4, a anuntat Ministerul Transporturilor. Conform unui ordin al ministrului tranporturilor, receptia si probele de sistem incep pe 16 iunie si se desfasoara in cadrul a sapte subcomisii de specialitate grupate pe tip de specialitati si activitati. Subcomisiile de specialitate isi vor desfasura activitatea in intervalul 16-28.06.2011 dupa care se va intruni in plen Comisia de receptie pentru a dezbate concluziile rapoartelor de specialitate si a decide asupra punerii in functiune cu calatori a tronsonului de metrou 1 Mai- Parc Bazilescu.

Subcomisiile sunt grupate in functie de activitati: constructii, arhitectura si edilitare; instalatii electroenergetice; instalatii generale- ventilatie, sanitare, lifturi si escalatoare; instalatii de automatizari si telecomunicatii; material rulant, cale de rulare si sina a 3-a; probe tehnologice si probleme economice.

Lungimea traseului obiectivului este de 2,62 km si are doua statii: Jiului (Pajura) si Parc Bazilescu. Finantarea a fost asigurata din fonduri de la Bugetul de Stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii.

Lucrarile de structura a tunelelor si celor doua statii aferente au fost finalizate in partea a doua a anului 2010, iar lucrarile privind finisajele si montajul echipamentelor au inceput in cursul lunii ianuarie 2011.

Conform graficelor de executie si a angajamentelor asumate de constructori si beneficiar, stadiul actual al lucrarilor permite demararea actiunii de receptie a lucrarilor pe tipuri de instalatii si faze de executie, precum si inceperea probelor de sistem in vederea punerii in functiune cu calatori in perioada imediat urmatoare, sustine Ministerul Transporturilor.