Lantul de hypermarketuri Carrefour a fost condamnat de un tribunal din Franta la plata unei amenzi de 3,66 milioane de euro, din cauza ca o parte a angajatilor sai a primit un salariu mai mic decat minimul pe economie, potrivit Le Figaro. Un tribunal din Evry, de langa Paris, a aratat ca cel mai mare retailer din Europa nu a platit angajatilor pauzele de odihna, care conform legislatiei franceze totalizeaza doua ore si jumatate pe saptamana.

Dupa trecerea la saptamana de lucru de 35 de ore, unii specialisti au aratat ca, potrivit noilor prevederi ale contractului colectiv de munca, in numarul total de ore de munca sunt cuprinse si cele doua ore si jumatate de pauza, micsorand astfel suma ce trebuie platita angajatilor. Dupa acest rationament, companiile ar plati salariatilor doar 35 de ore de munca, in loc de 37 si jumatate.

Aceasta practica a afectat aproximativ 1.200 de angajati ai Carrefour. Excluzand pauzele, salariul orar platit angajatilor a fost mai mic decat salariul minim din Franta, care in prezent este de 9 euro pe ora, adica 1.365 euro pe luna.

Un purtator de cuvant al retailerului a declarat ca Carrefour plateste tuturor angajatilor un salariu peste cel minim pe economie. El a mai spus ca grupul va face apel la decizia tribunalului.