Comisiile reunite de buget-finante din Senat si Camera Deputatilor au amanat pentru miercuri dimineata audierea noilor candidati propusi in conducerea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), dupa ce au constatat ca pe patru posturi sunt cinci candidaturi. Mandatele a patru oameni din conducerea CSA expira la data de 28 iunie din acest an, inclusiv cel al Angelei Toncescu, presedintele acestei autoritati din anul 2006 prin sustinerea PNL. In locul acesteia, PDL sustine acum pe Cristian Constantinescu, fost sef al Allianz-Tiriac Asigurari. Problema este ca pentru celelalte trei posturi sunt patru propuneri facute.

Angela Toncescu, presedintele CSAFoto: AGERPRES

In joc mai sunt posturile a doi vicepresedinti - Constantin Buzoianu (PD) si Tudor Balta (PSD) si a inca unui membru - Corneliu Moldoveanu (PRM), care expira tot la sfarsitul acestei luni.

Propunerile pe care le-au avut in dezbatere marti senatorii si deputatii vizau insa patru candidati: Tudor Balta (PSD), pentru aceeasi functie de vicepresedinte in Consiliul CSA, Dan Constantinescu din partea PNL si Doru Frunzulica din partea UNPR propusi pentru functia de vicepresedinte in locul lui Constantin Buzoianu si in cele din urma Ilie Cristian din partea PD-L pentru functia de membru in locul lui Corneliu Moldoveanu.

In aceste conditii senatorii si deputatii au decis cu majoritate de voturi ca nominalizarile si audierile noilor candidati in conducerea CSA sa aiba loc miercuri dimineata la ora 9.30.

Consiliul CSA are in total sapte membri, din care trei mandate sunt inca in vigoare: Albin Biro, al carui mandat expira in 2012, Dan Constantinescu si Daniela Popa, ale caror mandate expira in 2015. Viitoarea compenenta a Consiliului CSA va trebui insa sa fie votata in Plenul Parlamentului.

Detalii despre Oraganigrama CSA si declaratiile de avere ale celor sapte membri care alcatuiesc in prezent Consiliul de conducere.