Mai multe surse din piata asigurarilor sustin ca Toma Constantin, presedintele si directorul general al Omniasig, si-ar fi inaintat recent demisia catre conducerea Vienna Insurance Group (VIG), actionarul majoritar. Contactat de HotNews.ro, Alexander Jedlicka purtatorul de cuvant al grupului austriac a mentionat ca "VIG face in acest moment schimbari in operatiunile din Romania" si ca "nu comenteaza asupra zvonurilor din piata". De asemenea nici oficialii Omniasig nu au dorit sa comenteze aceste informatii.

Toma Constantin, seful OmniasigFoto: AGERPRES

Pana la publicarea acestui material, Toma Constantin nu a putut fi contactat pentru o declaratie pe aceasta tema.

Zvonurile privind demisia lui Toma Constantin vin in contextul in care in cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) au loc alegeri. Mandatele a patru oameni din conducerea CSA expira la data de 28 iunie din acest an, respectiv cel al Angelei Toncescu, presedintele CSA (aleasa in 2006 prin sustinerea PNL), a doi vicepresedinti - Constantin Buzoianu (din partea PD) si Tudor Balta (din partea PSD) si a inca unui membru - Corneliu Moldoveanu (din partea PRM).

Mai multe surse din piata sustin ca Toma Constantin ar fi fost, alaturi de Cristian Constantinescu, unul dintre principalii candidati la functia de presedinte al CSA.

In acelasi timp, in aceasta perioada ziarul National a publicat o serie de articole privind nereguli la Omniasig legate de afacerile derulate de Toma Constantin.

UPDATE Constantin Toma, presedintele Omniasig a declarat ulterior pentru HotNews.ro ca: "Informatia nu este adevarata".

Omniasig activeaza pe piata asigurarilor din Romania din anul 1995. Din 2005, compania a devenit membra a Vienna Insurance Group. Grupul austriac se afla pe primul loc in piata de asigurari locala prin veniturile inregistrate de companiile detinute, respectiv BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig si Asirom.

In primele trei luni din acest an, grupul austriac a inregistrat in Romania o pierdere de 4,97 milioane euro, comparativ cu un profit inainte de taxe de 7,41 de milioane de euro. Veniturile din primele brute subscrise de companiile detinute de VIG in Romania au fost in valoare de 144,5 milioane euro in primele trei luni ale acestui an, in scadere cu 2% fata de perioada similara din 2010.