Companiile chineze si germane au semnat, marti, la Berlin, acorduri in valoare de peste 15 miliarde de dolari, potrivit premierului Wen Jiabao citat de AFP.

"Contractele semnate azi se ridica la peste 15 miliarde de dolari", a declarat Wen Jiabao in cadrul unei conferinte de presa.

Numarul contractelor incheiate s-a ridicat la 14, dintre care patru contracte comerciale si un acord de cooperare intre grupul industrial Siemens si guvernul chinez. Restul sunt acorduri de cooperare intre guvernul chinez si german.

Producatorul european de aeronave Airbus a primit recent o comanda pentru 62 de avione din familia A320. Contractul, a carui valoare este estimata de presa germana la peste sapte miliarde de euro, a fost ratificat de seful Airbus, Thomas Enders, si de cel al Industrial and Commercial Bank of China Leasing, Li Xiaopeng.

In plus, producatorul de autovehicule Volkswagen s-a angajat sa construiasca o noua fabrica in China si a pus bazele unui parteneriat privind constructia unei masini electrice cu o companie din China.

Schimburile comerciale dintre China si Germania s-au intensificat in ultimii ani, volumul acestora ajungand la 130 miliarde de euro in 2010, iar pana in 2015 ar trebui sa ajunga la 200 miliarde de euro.​